Torsdag bekreftes det at det kun én av pilotene var i cockpit da Germanwings-flyet styrtet i Frankrike. Samtidig har det kommet frem at andrepiloten som var alene nektet å åpne døren og at han trolig styrtet maskinen med vilje.

Ifølge leder Petter Førde i Norsk Flygerforbund er døren inn til cockpit sikret for at ingen skal kunne komme seg inn.

- Det kan jeg alt om, men vil ikke si noe om. Det er sikkerhetsbelagt, og det er ingen ønsker om å fortelle publikum hvordan dette systemet fungerer. Den døren er der av en grunn, dessverre, sier Førde.

Ble laget som følge av terror

Døren kom på plass etter terroren 11. september.

Det er imidlertid ingen ting som tyder på at Germanwings-styrten var en terrorhandling, ifølge den franske etterforskningslederen.

- Det er brukt hundrevis av millioner kroner på å få disse dørene installert og gjort slik at de skal fungere på en viss måte. Hvordan har vi selvfølgelig ikke noen interesse av å fortelle, sier Førde.

Lederen for Norsk Flygerforbund vil ikke si noe annet om døren enn at den er så godt sikret som det går an.

- Jeg kan ikke fortelle om verken kodelås, nøkler eller andre ting. Du kan skyte på den med en rimelig grovkalibret revolver og den kommer ikke til å gå gjennom døren. Da kan du tenke deg hva slags tykkelse det er på den, understreker Førde.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på Dn.no:

Oljerisiko

Hard kamp om luksussuv-kunder

Gardermoen flyplass er stengt
 

Se dokumentaren om MH370-forsvinningen: - Føles som den største cover-upen i flyhistorien:

MH370 FORSVINNINGEN: - Føles som den største cover-upen i flyhistorien
00:00
Publisert: