Passasjertrafikken til og fra Avinors lufthavner har så langt i år gått ned med 1,4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Hittil i år har 24.143.988 passasjer reist, mot 24.476.777 passasjer på samme tid i fjor.

– Første halvår har vært preget av lavere vekst og nedgang i trafikken ved våre lufthavner. Luftfartsbransjen er konjunkturfølsom, og vi ser at et lavere aktivitetsnivå i norsk økonomi også påvirker trafikken på våre lufthavner, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor.

Størst fall innenlands

Innlandstrafikken falt 1,5 prosent, og utenlandstrafikken gikk ned 0,9 prosent i juni. Totalt reiste 4.903.813 passasjerer til og fra Avinors lufthavner forrige måned.

Oslo Lufthavn hadde en nedgang på 0,2 prosent i juni. Trafikken ved Bergen lufthavn gikk ned med 1,1 prosent, mens fallet ved Stavanger lufthavn og Trondheim lufthavn var henholdsvis 4,6 og 2,8 prosent.

Tallet på avganger og ankomster – såkalte flybevegelser – til og fra Avinors lufthavner gikk ned med 1,2 prosent i juni. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Europa-ferien har blitt billigere mandag

Oljeanalytiker om Iran-avtalen: - Et tveegget sverd

Sjeføkonom: Faren for «grexit» ikke over

Se DNTV: Her er DNB-sjefens beste sparetips

Her er Dnb-sjefens beste sparetips
Og slik har Rune Bjerke plassert sparepengene sine selv.
01:13
Publisert: