– Avgiften innføres 1. juni, og da blir alle som reiser etter datoen belastet med 80 kroner uavhengig av når de har bestilt reisen. Det er en avgift som myndighetene har innført, og det er ikke inntekter som går til oss, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Ving til VG.

Flypassasjeravgiften som regjeringen og samarbeidspartiene står bak, skal ilegges alle avganger fra norske lufthavner med en sats på 80 kroner per passasjer, pluss moms, totalt 88 kroner.

– Men momsen skal bare betales på flyreiser innenlands, sier Larsen-Vonstett til NTB. Derfor er det 80 kroner som legges på billetten for alle Vings reisende over to år.

Ifølge VG vil Star Tour sannsynligvis også etterfakturere sine kunder som har betalt for feriereiser som skal gjennomføres etter 1. juni. SAS og Norwegian opplyser til avisen at de vil øke billettprisene. SAS vil ikke etterfakturere, mens Norwegian ennå ikke har tatt stilling til spørsmålet.

Les også:
125 dager etter at de startet, har de solgt 100 solcelleanlegg
Nå harker verdens viktigste motor dnPlus
Tre grunner til at oljeprisen kan nå 70 dollar fatet  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.