Onsdag meldte Dagsavisen at Frps stortingsgruppe enstemmig skal ha vedtatt å kjempe for å avskaffe flypassasjeravgiften i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett. Dette stemmer ikke, opplyser partiet i en pressemelding onsdag kveld.

- En rekke medier har i dag rapportert om at en enstemmig stortingsgruppe i FrP har vedtatt en omkamp om flypassasjeravgiften. Det medfører ikke riktighet, sier parlamentarisk leder Harald T. Nesvik i meldingen.

- Det er helt normalt at Stortingsgruppa til Frp spiller inn ulike forslag til behandling av nasjonalbudsjett så vel som RNB (revidert nasjonalbudsjett red.anm). Dette gjøres hvert år. I den forbindelse har flypassasjeravgiften vært ett av temaene som ble spilt inn, sier Nesvik.

Behov for avklaring

Meldingene om at det var fattet vedtak førte til forvirring hos samarbeidspartiene.

Kristelig Folkepartis Hans Olav Syversen reagerte på at Frps stortingsgruppe tilsynelatende talte sin egen partileder midt imot.

- Vi har sett på vedtaket, og vi hørte finansministeren i spørretimen. Nå har vi behov for å få avklart hva som er regjeringspartienes holdning til denne saken. Så skal vi respondere, sa Syversen til NTB.

Tror avgiften består

Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten (H) var onsdag kveld overbevist om at flypassasjeravgiften blir innført som planlagt.

- Flypassasjeravgiften kommer. Rett og slett. For min del og for Høyres del står vi på det forslaget finansministeren har lagt frem i Stortinget, sa han til DN.

Følg markedene med DN Investor

Ny episode av DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Dette er de vanligste løpefeilene
Fysioterapeut Ola Høva viser hvordan du bør løpe og hva som er en dårlig løpeteknikk.
03:18
Publisert:
 

Les også:

- Vi oppfører oss akkurat som grisebønder

Ronald og Donald dnPlus (DN+)

Meglerhus: Kronen er et toppvalg

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.