- Skipet har fått beskjed om å seile en spesiell kurs mot en spesielt koordinat, og nå har det nådd den koordinaten, sier pressekontakt Christian Dahll i Höegh Autoliners til NTB like før klokken 12.

Satellitter fanget opp to flytende gjenstander som kan være vrakrester fra det savnede passasjerflyet fra Malaysian Airlines tidligere denne uken, og det er her det norske biltransportskipet skal lete.

Snart solnedgang

- Solen går ned i området klokken 13 norsk tid, så det er en tidsbegrensning her, ettersom det visuelle er det beste virkemiddelet for å finne noe, sier Dahll.

St. Petersburg var på vei fra Port Louis i Indiahavet til den australske byen Melbourne da det ble omdirigert torsdag ettermiddag lokal tid. Det nesten 230 meter lange skipet er lastet med biler.

Australsk ordre

- Skipet har et mannskap på 20 filippinere. Australske myndigheter ga i henhold til maritim lov båten ordre om å gjennomføre en søkeoperasjon i et gitt område, sier Dahll.

Det er flere skip på vei til området, men ifølge australske myndigheter var det norske skipet trolig nærmest stedet hvor det er observert det som kan være vrakrester fra flyet.

Les også:

Gikk glipp av 180 millioner

Kamprad har flyttet hjem til Sverige

- Russland forbereder intervensjon i Ukraina  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.