Norwegian Air Shuttles første flygning mellom USA og Karibia tok av torsdag ettermiddag fra Boston til den franske øya Martinique, ifølge en melding fredag.

Selskapet viser til at de første flygningene fra Baltimore/ Washington og New York til Martinique og Guadeloupe også går denne uken.

Norwegian tilbyr nå 34 direkteruter fra USA, som er flest av alle europeiske selskaper. Bare i år har Norwegian lansert ti nye ruter mellom Europa og USA.

- For første gang på over 20 år tilbys direkteruter mellom nordøstkysten av USA og Martinique og Guadeloupe, og det er en stor milepæl for Norwegian at det er vi som gir både amerikanere og andre mulighet for direkteruter til disse flotte, franske ferieøyene i Karibia, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en kommentar.

Om lag 40 ansatte fra Norwegians baser i Europa skal bemanne flyene, og får dermed midlertidige baser i Guadeloupe og Martinique i vintermånedene. Over 700 medarbeidere søkte på 38 stillinger. I tillegg vil fire flyteknikere være en del av teamet, opplyses det.

Norwegians nye ruter mellom USA og Karibia er i første omgang sesongbasert og vil fly ut april 2016 med totalt 14 ukentlige avganger.

Selskapet vil ha tre ukentlige flygninger fra New York (JFK) til både Guadeloupes Pointe-à-Pitre International Airport (PTP) og Martinique Aimé Césaire International Airport (FDF), to flygninger i uken fra Baltimore/Washington International Airport (BWI) og Boston Logan International Airport (BOS) til Guadeloupe og Martinique, opplyses det.

Norwegian tilbyr allerede direkteruter fra de skandinaviske hovedstedene og London til den karibiske øya Puerto Rico og fra København til St Croix.

Les også: Asia i dag: - Verdensøkonomien mer stabil enn det kan virke
Avisene på 1-2-3
Mot rekordår for norsk sjømateksport

Se DN Tv: Ny storaksjon mot FIFA

Ny storaksjon mot FIFA
Ifølge New York Times ble over et dusin personer pågrepet av sveitsisk politi.
00:48
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.