Dramaet rundt Norwegians enorme gjeld er ennå uavklart, selv om selskapet onsdag kveld sendte ut en melding og sier en foreløpig opptelling viser at det sannsynligvis har støtte til å få en ny avtale med långivere.

Halvannen uke er gått siden selskapet varslet at det vil be om utsettelse av forfall inntil to år for obligasjonslån på til sammen 3,4 milliarder kroner. Fondet Sissener Canopus har ledet an en bredside mot forslaget.

Hvis ikke Norwegian samler nok støtte, kan motparten få makt til å velte forslaget.

Ny långiver sier ja

Torsdag sier forvalter Arne Eidshagen i Trondheim-baserte Fortefondene at det er positiv til Norwegians forslag.

– Ja, jeg vil stemme for. Selskapet har tatt til følge det viktigste av de punktene som jeg har spilt inn. Jeg tror løsningen nå er den beste for alle parter, skriver han i en tekstmelding.

Så sent som onsdag formiddag – etter at Norwegian hadde sukret tilbudet med litt bedre vilkår for långiverne – sa Eidshagen at han ikke hadde bestemt seg.

Forte er en liten långiver, og holder seks millioner kroner av et lån på cirka 2,5 milliarder kroner, men er blant de 15 største långiverne og blant en håndfull navngitte norske investorer som er kjent.

Onsdag sa Alfred Berg Kapitalforvaltning at de støtter Norwegians forslag, mens DNB Asset Management ikke vil svare.

Tror Norwegian trenger mer

Nordea Markets’ aksjeanalytiker Hans-Erik Jacobsen sa i en morgenrapport torsdag at han er tvilende til om en utsettelse av låneforfall løser selskapets problemer.

«Betalingsutsettelsen er svært viktig for å bedre likviditeten i Norwegian, i en periode hvor inntjening er negativt påvirket av problemene med Boeing 737 Max- og Dreamliner-flyene.»

Han holder det åpent om eierne må skyte inn frisk egenkapital på nytt enten før eller etter nyttår. Senest i mars i år gikk eierne inn med tre milliarder kroner.

«Den finansielle balansen i Norwegian er svært svak, og vi utelukker ikke en ny emisjon inneværende eller kommende år for å bedre egenkapitalen,» står det i meldingen.

Mandag ettermiddag holdes et obligasjonseiermøte i Oslo, og Norwegians fungerende toppsjef Geir Karlsen trenger to tredjedels flertall blant de fremmøtte for å få en ny avtale med långiverne.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.