Lovforslaget «The Consolidated and Further Continuing Appropriations Act, 2015», som ble presentert for den amerikanske Kongressen onsdag, inneholder viktige formuleringer som baner vei for at Det amerikanske samferdselsdepartementet (DOT) i USA kan godkjenne Norwegian-selskapet NAIs flytillatelse i USA.

Det skriver Norwegian i en pressemelding onsdag.

Lovforslaget innebærer, ifølge Norwegian, at transportministeren i USA kan, og oppfordrer til at DOT bør, godkjenne Norwegians søknad om flytillatelse, som oppfyller kriteriene i amerikansk lov og Open Skies-avtalen uten videre forsinkelser.

Loven, når den blir innført, vil fjerne alle hindringer som hittil har stoppet Norwegians søknad, skriver Norwegian i pressemeldingen.

- Vi tolker formuleringene i lovforslaget slik at transportministeren er i sin fulle rett til å behandle og godkjenne Norwegian Air Internationals søknad om flytillatelse, en søknad som er i tråd med Open Skies-avtalen, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian TDN Finans torsdag.

Sandaker-Nielsen mener det ikke er noen grunn til å ikke godkjenne søknaden fra Norwegian Air International.

- DOT bør forholde seg til retningslinjene i Open Skies-avtalen og ferdigbehandle søknaden, sier han.

Lovforslaget som ble presentert for den amerikanske Kongressen onsdag kveld er ferdigbehandlet i Representantenes Hus. Saken skal nå gjennom behandling i Senatet, trolig i neste uke, før president Barack Obama kan signere lovforslaget.

I en separat melding opplyser Norwegian at selskapet utvider Norwegian utvider rutenettet med elleve nye direkteruter og flere avganger til etablerte reisemål fra neste vår og sommer.

Barcelona er ny destinasjon fra Trondheim og Stavanger. De fleste av de nye rutene går mellom Spania og Storbritannia.

Fra neste sommer vil Norwegian øke antall avganger mellom Oslo og Barcelona fra 11 til 16.

Les også:
Han var den eneste som spådde rentekuttet

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.