Norwegian hadde totalt 2,4 millioner passasjerer i september, og flyene hadde en gjennsomsnittlig fyllingsgrad på 88,2 prosent i måneden, skriver selskapet i en pressemelding. For langdistanserutene var fyllingsgraden 96 prosent.

Passasjertallet er en økning på 9 prosent mot september 2014. Den totale trafikkveksten, målt i RPK, var på 11 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 3 prosent.

Fyllingsgraden økte med 6,8 prosentpoeng i perioden.

- Langdistanseflygningene fortsetter å påvirke tallene i positiv retning med en fyllingsgrad på 96 prosent i september. Vi ser også at stadig flere reisende benytter seg av vårt omfattende europeiske rutenett til å fly videre til USA og Thailand. Dette viser at samspillet mellom langdistanse og kortdistanse gir gode synergier. At vi nok en gang vinner nye internasjonale kundepriser viser at reisende over hele verden setter pris på Norwegians tilbud, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Nye fly

Norwegian mottok tre fabrikknye fly av typen Boeing 737-800 i september. De skal få 10 slike fly i år.

99,8 prosent av de planlagte flygningene i september ble gjennomført, hvorav 84,3 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Norwegian Air Shuttle anslår et tap på rundt 364 millioner kroner knyttet til hedgingposisjoner i tredje kvartal, hvorav 133 millioner kroner er urealisert, skriver TDN Finans.

Les også:
Låntagere styrer pengepolitikken
Asia i dag: Vil straffe kinesisk piratbasar
Sjeføkonom: - Ideelt tidspunkt å fjerne skattefradrag på gjeldsrenter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.