Et "betydelig" antall medlemmer i Norwegian Kabinforening møter i dag opp foran Norwegians hovedkvarter kledd i sort for å markere sin misnøye med å bli overdratt til de nyetablerte selskapene, Cabin Services Norway og Cabin Services Denmark, ifølge en melding fra fagforeningen Parat mandag.

Tillitsvalgt Marit Lindén vil holde en appell og overrekke Norwegians-ledelsen et telegram der de kabinansatte takker for alle årene de har fått være en del av Norwegian, fremgår det.

- Norwegian er et selskap vi er veldig glad i, og stolte av å få være en del av - Nå skal vi ikke få være det lenger. Vi føler at vi bit for bit blir fratatt det vi har vært med på å bygge opp, men siste ord er ikke sagt i denne saken, sier Lindén.

De ansatte frykter overføringen til nye selskaper er starten på noe "mye mer", og at neste trinn er å selge disse selskapene, som ifølge Parat ikke inneholder hverken fly eller AOC (driftstillatelse), til et bemanningsbyrå.

"Senere kan spanske og thailandske kabinansatte overta norske arbeidsplasser helt og holdent", heter det.

Markeringen finner sted utenfor Norwegians hovedkvarter på Fornebu utenfor Oslo klokken 11.30 mandag.

Les også:
Asia i dag: Frykter «raserianfall» på finansmarkedene
Kvinnelige siviløkonomer starter med klart lavere lønn  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.