– Konkurransen om passasjerene er beinhard, og bransjen er brutal. Det fortsetter i 2017. Derfor er vi nødt til å fortsette å være effektive, tenke nytt og se hvor og hvordan vi kan kutte kostnadene, hvis vi skal fortsette å ha en plass i luftfarten.

Det skriver danske Lars Sandahl Sørensen, som er operasjonell konserndirektør i SAS, i et innlegg på bransjenettstedet Check-in.dk.

 I forbindelse med kvartalspresentasjonen 13. desember ble det kjent at SAS må spare i alt 1,5 milliarder svenske kroner de neste to årene. Det er en dobling av de planlagte kostnadskuttene.

– Helt avgjørende, sa konsernsjef Rickard Gustafson.

Les hele saken her: SAS må kutte mye mer

Til tross for at flyselskapet har gått med milliardoverskudd i år, la ikke den norske konserndirektøren Eivind Roald skjul på at SAS er i en utfordrende posisjon, og at nye strategiske grep er helt nødvendig for å tjene penger i årene fremover.

– Må utvikle oss hele tiden

Også Lars Sandahl Sørensen bekrefter at det er utfordrende tider i luftfartsbransjen:

– I Europa er det mange aktører i bransjen. De nåværende reglene for luftfarten i Europa skaper uante muligheter for å konkurrere på kreativt vis. Det skal man ikke lukke øynene for. Men det er viktig at det skapes like regler og transparente forretningsmodeller, for det skal handle om å levere det riktige produktet til riktig pris til forbrukeren – og ikke om å være best til å utnytte uklar og dårlig regulering, skriver han i innlegget sitt.

Han legger ikke skjul på at det vil skje mange ting i SAS i 2017.

– Bransjen endrer seg raskt og hele tiden. Det er vi i SAS forberedt på og klar over. Det er i SAS' dna å endre og utvikle seg hele tiden, og det vi fortsette med.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er årets produkter
DNs teknoligijournalist har kåret de beste, mest overraskende og mest skuffende produktene fra 2016.
04:01
Publisert: