Flykonsernet SAS gikk på en brutal resultatskrell i andre kvartal der fortsatt hard konkurranse legger press på inntjeningen.

Nå varsler SAS-sjef Rickard Gustafson ytterligere innsparingstiltak, i tillegg til at nye ruter til Nord-Amerika og USA fra Oslo og Stockholm skal lanseres.

- Markedsutviklingen viser at det absolutt nødvendig for SAS å agere mer offensivt. Vi trapper nå opp tiltakene både på inntekts- og kostnadssiden, sier Gustafson i dagens kvartalsrapport.

På kostnadssiden står personalkutt på 300 ansatte i support, kommersielle funksjoner, administrasjon og ledelse, primært i Sverige, opplyser SAS.

"Utover dette effektiviserer vi markedsvirksomheten i Skandinavia og vi kommer til å optimalisere basestrukturen for flygende personell i Norge", heter det i kvartalsrapporten.

Samtidig vil SAS investere en halv milliard kroner i en ny digital plattform, som skal gi større grad av service, automatisering og økte inntekter.

De nye tiltakene skal gi ytterligere kostnadsbesparelser på én milliard svenske kroner allerede i inneværende regnskapår Restruktureringskostnadene er imidlertid uklare.

Det stopper imidlertid ikke der.

"Utover dette kommer vi til høsten å konkretisere ytterligere kostnadstiltak i milliardklassen", heter det.

På inntektssiden vil SAS starte opp flere direkteruter til Asia og Nord-Amerika fra Oslo og Stockholm fra og med høsten 2015, som innebærer at flåten økes med tre fly. Tilbudet skal også forbedres gjennom en oppgradering av kabinene på langdistanseflyene med blant annet nye stoler, nytt underholdningssystem og trådløst internett.

SAS planlegger ellers 53 nye ruter i løpet av 2014.

Les også:
Brutale SAS-tall - varsler nye kostnadskutt  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.