– Vi snur 180 grader, og kommer til å stemme for styrets forslag mandag, sier Helge Stray.

Han er talsperson for småaksjonærer i Norwegian som de siste ukene har varslet motstand mot en redningsaksjon i selskapet. Han sier grupperingen har samlet inn en rekke fullmakter for å stemme på generalforsamlingen, og at grupperingen vil få «betydelig» makt. Han vil ikke gå ut med hvor mange aksjer gruppen representerer.

Søndag kveld sier Stray til DN at aksjonærgruppen er blitt overbevist etter en dialog med Norwegian-gründer Bjørn Kjos de siste dagene.

Har vært i kontakt med Kjos

Det er åpenbart at selskapets gründer har sett et behov for å kontakte gruppen på eget initiativ.

Helge Stray, talsperson for småaksjonærer i Norwegian.
Helge Stray, talsperson for småaksjonærer i Norwegian. (Foto: Privat)

– Vi har hatt kontakt med Kjos. Han er proaktiv kar. Han har tatt kontakt med oss, og bedt oss om å støtte selskapet. Han har gått gjennom grunnlaget for redningsplanen, og alle elementene i det. Det har overbevist oss. Kjos er grundig kar han, han kjenner jo selskapet bedre enn de fleste, sier Stray.

Kjos skriver i en tekstmelding at han svarte på en henvendelse fra småaksjonærene.

– De har tatt kontakt med meg, og jeg har bare svart på hvorfor de bør slutte seg til refinansieringsplanen, skriver Kjos.

Han vil ikke dele argumentene som til slutt overbeviste småaksjonærene.

– Det må nesten aksjonærgruppen svare på, skriver Kjos.

To forhold avgjorde

Norwegian trenger tilslutning fra to tredjedeler av stemmene på generalforsamlingen mandag for at planene skal gå gjennom – og selskapet reddes.

Bjørn Kjos var selskapets gründer og hovedeier frem til i vinter – gjennom selskapet HBK Holding, som Kjos eier med familien og medgründer Bjørn H. Kise. De siste månedene har HBK gradvis solgt seg helt ut av Norwegian.

Stray peker på to grunner til at de snur, og vil støtte redningen av selskapet.

– For det første opplever vi at det er vanskelig for selskapet å få til forhandlinger med staten om at de tar over Norwegian. For det andre er vi overbevist etter dialogen med Kjos, sier Stray.

Aksjonærgruppen der Stray er med, har samlet småaksjonærer i en lukket Facebook-gruppe – og der har diskusjonen de siste dagene gått varmt med synspunkter både for og imot Norwegians kriseplan. Andre støttegrupper på Facebook har uttrykt klar støtte til selskapets plan.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.