Tysklands største flyselskap Lufthansa innstiller rundt 600 flygninger innenriks og til og fra andre land i Europa torsdag.

Selskapet venter å bli rammet av omfattende streikeaksjoner.

Bakkemannskap, vedlikeholdsarbeidere og bagasjesjauere organisert i fagforbundet Verdi er tatt ut i punktstreiker på de største flyplassene i Tyskland. Forbundets ledelse griper til streikevåpenet i en lønnskonflikt med ledelsen i Lufthansa.

Bare i Frankfurt, som huser en av Europas største og travleste flyplasser, var det ventet at rundt 6.000 Verdi-organiserte ville streike. Også i München, Düsseldorf, Köln-Bonn, Stuttgart, Hamburg og Hannover var det ventet aksjoner.

Konflikten gjelder ikke bare flytrafikken, onsdag var store deler av kollektivtrafikken i delstaten Nordrhein-Westfalen vest i Tyskland rammet av streik.

– Oppslutningen om streiken ligger nær 100 prosent, sa lederen for Verdis avdeling i delstaten, Günter Isemeyer.

Ralf Beisel i flyplasselskapenes organisasjon ADV retter hard kritikk mot Verdis opptreden. Streikene rammer ikke i første rekke arbeidsgiverne, men snarere reisende og andre uskyldige tredjeparter, sier han.

Les også:
Varsler dyreste euro siden 2009
Spår økonomisk vekst i Spania i år
Verdensbanken spår svekket vekst for Russland
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.