Motorola satser på noe sjeldent med Motoluxe. Den skal fri til de som ønsker seg noe luksuriøst, samtidig som prisen er lav.

Design
Ved første øyekast er dette en generisk smarttelefon. Sort plast og en skjerm som dominerer fremsiden. Når man får den i hendene, kjenner man derimot at den har en behagelig gummiaktig overflate, som ikke er utsatt for fingermerker. Man legger etter hvert også merke til det store varslingslyset på bunnen, som vises både på forsiden og baksiden. Lyset er så stort og sterkt at det funker fint nede i vesker, og siden ulike farger varsler ulike hendelser er det lett å se hva som har skjedd. Når telefonen ligger på et bord, lyser varlingslyset også opp bordplaten litt for å gi tydelig beskjed.

Designen for øvrig er det ikke så mye å si om. Skjermen på fire tommer er av god, men ikke legendarisk kvalitet.

 

Brukeropplevelse
Motorola bruker sin egen tilpassede utgave av Android som er temmelig lik de fleste andre produsentene. Den funker stort sett bra, og om man har brukt Android før bør det være greit å finne frem.

Motorola har utviklet et par gode moduler (widgets) som man kan legge på skrivebordet. Disse viser hvilke kontakter og hvilke apps man bruker mest og gir dermed rask tilgang til disse.

Et stort minus ved telefonen er at det ikke følger med noen norsk ordliste til det norske tastaturet. Mange bruker ordlisten aktivt for å kutte ned tiden det tar å skrive og for å sikre at ord blir skrevet riktig.

To ting trekker virkelig ned brukeropplevelsen på denne telefonen:

For det første har telefonen en elendig tilkobling mot trådløse nettverk. Tilkoblingen er ustabil og takler ikke alle typer vanlig sikring. Det er et stort minus for mange brukere.

For det andre er ikke telefonens generelle ytelse god. Den bruker enormt med tid på alle oppgaver. Og om man utsetter den for litt større oppgaver, som film eller spill, blir den straks glovarm. Jeg har også opplevd et par ufrivillige omstarter.

I målinger ligger denne telefonen på nivå med de svakeste målingene fra 2010 og 2011, noe som er svært skuffende, selv med moderat pris.

 

Multimedia
En ting Motorola har fått bra til er kameraet på Motoluxe. Det er et åtte megapiksel kamera som tar skarpe og fine bilder. Videokvaliteten er også god, men det er ikke hd-oppløsning på opptakene.

På grunn av den dårlige ytelsen er det ikke særlig egnet å se film på denne telefonen. Den blir veldig varm og har problemer med å henge med om det er høy oppløsning på filmen.

Lydkvaliteten i samtaler og gjennom lydutgangen er helt ok, verken spesielt dårlig eller god.

Konklusjon
Dette er den mest skuffende telefonen jeg har hatt i hendene på en god stund. For sikkerhets skyld har jeg gjort testen med to ulike eksemplarer av telefonen, med samme opplevelse.

Jeg kan ikke anbefale denne telefonen til noen, det finnes mye annet bra å velge i på markedet, også i dette prisområdet.

Her er produsentens offisielle produktside.

Se også disse testene: