Mandag hasteinnkalte Statoil-sjef Helge Lund representanter for fagforeningene til et møte om sikkerheten på norsk sokkel. Møtet kommer bare to dager før fagforeningene i Statoil er innkalt til møte med arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

På møtet med Helge Lund mandag var blant annet situasjonen med den voldsomme veksten i etterslepet på vedlikehold av det sikkerhetskritiske utstyret et tema. Statoil-sjefen forklarte for fagforeningene hvorfor etterslepet har vokst seg så stort i etterkant av fusjonen med Hydro og hva planen er for å redusere etterslepet.

Det sikkerhetskritiske vedlikeholdet i juli lå på over 34.000 timer på etterskudd. Det har Statoil i høst arbeidet hardt med å redusere og ved utgangen av september var tallet nede i 19.000 timers etterslep på vedlikehold av sikkerhetskritisk utstyr.

DN.no har i en serie artikler skrevet om sikkerhetssituasjonen på Statoils plattformer. Flere offshore-ansatte sier de er redde for å jobbe offshore fordi Statoil har et stort etterslep på vedlikeholdet av sikkerhetskritisk utstyr. Mange mener også at uheldige sider ved Hydro-kulturen nå preger Statoils plattformer, og mener det har bredt seg en ukultur i Statoil hvor man ikke sier fra om kritikkverdige forhold. Statoil-sjefen har i et intervju med DN.no avvist de ansattes bekymringer, men nå er det ting som tyder på at problemene det varsles om tas alvorlig.

DN.no kjenner til at ledere i Statoils avdeling for utvikling og produksjon alle har fått en 16 siders informasjonspakke om tilstanden på sikkerheten på Statoils plattformer. Samtidig påpekes viktigheten av at det er åpenhet rundt sikkerhet slik at offshoreansatte opplever at det er greit å si fra om kritikkverdige forhold.

På Lunds hasteinnkalte møte mandag var det også et tema hvordan arbeidet med omorganiseringen av Statoil fremover vil bli etter at Safe-leder Bjørn Asle Teige varslet at han trakk seg i protest fra 2011-prosjektet.

Les også: Trekker seg i protest mot Helge Lund

På møtet ble det også dialogen mellom fagforeningene og selskapet tatt opp etter alt som har vært skrevet i mediene den siste tiden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.