Investor Bjørn Maaseide befester posisjonen blant Norges rikeste tidligere idrettsutøvere, skriver Dagens Næringsliv.

Hans selskap Maaseide Promotion har nå en bokført egenkapital på 434 millioner kroner.

Men det er nesten bare halve sannheten. Da treningskjedene Sats og Elixia slo seg sammen for en måned siden ble Maaseides eierandel i Elixia verdsatt til 321 millioner kroner. Den bokførte verdien er kun 39 millioner kroner, noe som betyr at Maaseides egentlige verdier (såkalt verdijustert egenkapital) ifølge DN er langt over 700 millioner kroner.

Men noe av pengene har fått ben å gå på det siste året.

– Som du ser har kontantbeholdningen gått fra 200 til 125 millioner kroner. Litt har gått til eiendomsinvesteringer og en del har gått til hus og hjem, sier Maaseide til DN og flirer.

- Stolte ikke på de typene
Den tidligere EM-vinneren i sandvolleyball har nemlig kjøpt drømmehus til kona for 19,5 millioner kroner, som i tillegg er pusset opp for 12 milllioner. Murvillaen i Eiganesveien 30 er fra 1910 og ligger en gåtur fra Vågen i Stavanger sentrum.

- Det er veldig moderat sammenlignet med hva gutta i Oslo driver med, sier Maaseide.

Maaseide har tidligere vunnet EM-gull og verdensserien i sandvolleyball, før han la opp for godt i 2007 og ble forretningsmann. Han eier flere bygårder, næringseiendommer og tjente flere hundre millioner da han solgte sin treningsskjede Sports Club til Elixia.

Maaseide unngikk imidlertid å gå på samme smellen som sin tidligere sandvolleyballpartner Iver Horrem i Brasil. Som DN har skrevet har Horrem og flere av Maaseides eks-kollegaer tapt 50 millioner kroner på et boligprosjekt i Brasil som ikke ble ferdigstilt.

– Jeg stolte ikke på de typene og skjønte at det kunne gå til hundene, sier Maaseide til Dagens Næringsliv, og presiserer at han fortsatt er god venn med sandvolleyballmakker Iver Horrem og Jørre Kjemperud.

Les hele saken i Dagens Næringsliv torsdag og se oversiktene over Bjørn Maaseides og hans søskens pengebinger.

Les også: Norske kjøpere utestengt fra ferieparadis i Brasil


Har 200 mill. i banken
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.