Politiet etterforsker den norske utbyggeren av et eksklusivt leilighetskompleks ved Kariri Beach Residence i Brasil for underslag, skriver Dagens Næringsliv.

Sandvolleyballproff Iver Horrem (36) og de 39 andre leilighetskjøperne er utestengt fra ferieparadiset de har betalt 50 millioner for.

I mars i år politianmeldte de den norske utbyggeren for bedrageri, økonomisk utroskap og underslag. DN skrev i januar 2012 at de 40 norske kjøperne ikke har mottatt skjøte.

Utestengt
– Alt føltes helt trygt. Men så viser det seg at det er ren svindel, sier sandvolleyballproff Iver Horrem (36), når DN møter ham under trening i pøsregn på Voldsløkka i Oslo.

Horrem, som har vært i Brasil tre til seks måneder i året siden 1999, kjøpte en leilighet med sjøutsikt for rundt én million kroner i 2007. Nå er drømmen om en feriebolig med et tilknyttet volleyballanlegg i Brasil lagt i grus.

Nå slipper ikke lenger de 40 kjøperne inn i leilighetskomplekset.

– Jeg får slå opp et telt utenfor bassenget, jeg har et liggende fra da jeg var med på tv-programmet «71 grader nord», spøker Horrem overfor DN.

Etterforsker
Det norskeide selskapet Cumbuco Scandic Construcao (CSI) startet salg av de nybygde ferieleilighetene i 2006, men skal uten eiernes viten ha brukt leilighetskomplekset som sikkerhet for et lån på rundt 40 millioner kroner i den brasilianske utviklingsbanken Banco de Nordeste Brasil (BNB).

Det er det norske selskapet Brazilian Real Estate som har formidlet salget av ferieboligene, og oppgjørsansvarlig for oppdraget var Proactio Advogados.

– Vi etterforsker dette som underslag av penger som er innbetalt i Norge, sier etterforskningsleder Rune Skjold ved Oslo politidistrikt.

Anklagene om at det er begått noe straffbart forhold avvises av de norske utbyggernes advokat, Morten Grønvigh:

- De gjør det de kan for å få overført skjøtene til kjøperne, og de benytter advokater i Norge og Brasil til å finne en løsning, sier Grønvigh til Dagens Næringsliv.

Les hele saken i Dagens Næringsliv mandag.


Les også: Konkursgjengen i Natal (2007)

(2006)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.