– Jonas? Det er han på Snapchat-videoen, ikke sant?

Tekst

Vil du få varsel hver gang Per Christian Selmer-Anderssen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Valgbloggerne. Victor Sotberg kaller seg «Weird Norwegian» på Youtube, der han snakker om LGBT-saker og om å være seg selv. Nå har han fått i oppdrag av Valgdirektoratet å få seerne til å stemme. Her gjør han et Youtube-stunt på Schous plass.

Erna er blitt en emoji, Jonas er på Snapchat og Rasmus har laget musikkvideo. Politikerne gjør alt for å mobilisere de vriene annengangsvelgerne.

– Jonas? Det er han på Snapchat-videoen, ikke sant? Jeg synes han er søt.

Synne Sollie (20) sitter foran en laptop på høyskolen Westerdals i Oslo. Hun har dårlig samvittighet. Hun burde fulgt bedre med, lest seg opp på partiprogrammer og sett valgdebattene. Men det er blitt med tanken. I likhet med mange andre unge voksne, har Sollie vært mer på sosiale medier enn innom partilederdebattene på tradisjonell tv. Tv-kanalene er ikke de eneste som sliter med å tiltrekke seg unge.

De fire siste stortingsvalgene har annengangsvelgerne stått for den laveste deltagelsen i befolkningen. I 2013 stemte bare 63 prosent av velgerne mellom 22 og 25 år. Men da de yngre ble igjen hjemme, kom de eldre seg ut. Ni av ti nordmenn mellom 67 og 79 år stemte ved forrige stortingsvalg.

Faksimile fra Snapchat

Stopp en hal. Jonas Gahr Støre ble Snapchat-annonse 22. august. Ifølge Arbeiderpartiet har annonsen nådd en million unike brukere. Faksimile fra Snapchat