Hyllest til lavteknologien. Blyanter er ikke bare til å skrive med, men kan også bli et uttrykk for egen stil, ifølge Alex Hammond. Sammen med fotograf Mike Tinney har han laget boken «The Secret Life of the Pencil», der de foreviger blyantene til kjente, kreative personligheter. Alle blyantfoto: Mike Tinney/«The Secret Life of the Pencil»

Blyanten – og de som elsker den

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ingvild Paulsen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Kreative mennesker hyller blyanten i ny bok.

Kommer blyanten til å overleve den digitale revolusjonen? Det var spørsmålet produktdesigner Alex Hammond tvinnet på der han vandret rundt i Londons gater.

– Det så skummelt ut for blyanten. Jeg jobbet som frilans industridesigner og merket at den var under press.

Hammonds problem var at tiden til idéutvikling av typen «stirre ut i luften og skrible ideer med en blyant» ble kuttet ned på. Samtidig fikk han flere dataverktøy innen visualisering, grafikk og animasjon til rådighet, og kundene forventet at han skulle presentere resultater stadig kjappere, forteller han på telefon.

– Jeg diskuterte det med en kompis, fotograf Mike Tinney, og vi fant ut at den enkle, lavteknologiske blyanten på mange måter er selve symbolet på de gode aha-opplevelsene. Vi ville dokumentere hvor viktig det magiske øyeblikket når blyant møter papir er for kreativiteten. Slik fikk vi ideen til prosjektet «The Secret Life of the Pencil».