- En begivenhetsrik uke står foran oss, oppsummerer seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets ukens hendelser mandag.

- Mest oppmerksomhet vil ISM fra USA få. Den er ventet å falle fra desember til januar, fortsetter han.

  • Mandag ble sparket igang med norske PMI-tall, som viser at norske innkjøpssjefer melder om økt produksjon og ordremengde. Senere i ettermiddag vil amerikansk kjerneinflasjon for desember slippes.
     
  • Tirsdag holder direktør  Birger Vikøren i Norges Bank foredrag på Valutaseminaret.
     
  • Onsdag kommer norske boligpristall for januar.
     
  • Torsdag holder Bank of England rentemøte.
     
  • Fredag avsluttes uken med den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten for januar.

- Vi tror sysselsettingsveksten kan komme til å skuffe noe etter flere sterke måneder, men at ledigheten likevel kan falle videre til 5,5 prosent, legger Magnussen til siste punkt i kalenderen.

Tunge USA-tall

Dersom onsdagens boligpristall for januar viser fortsatt sterk eller tiltagende prisvekst kan det bli noe Norges Bank vektlegger på neste rentemøte, tror sjeføkonom Steinar Juel i Nordea Markets.

I morgenrapporten nevner han også flere amerikanske nøkkeltall.

- De tyngste nøkkeltallene kommer denne uken fra USA, og først ute er konjunkturindeksens for industrien fra ISM-instituttet. Vårt anslag er at ISM faller til 54,0 i januar fra 55,5 i desember. Dette er fortsatt solid og godt over 50-grensen som indikerer vekst

Fredag venter han en økning på 200.000 i amerikanske ledighetstall, såkalte non farm payrolls.

- En viss korreksjon fra den svært sterke sysselsettingsveksten de siste måneder virker sannsynlig, mener Juel.

Han ser i tillegg for seg lønnsvekst på 0,3 prosent i januar.

Forbigående fenomen

Torsdag avholdes rentemøte i Bank of England.

Juel venter at renten holdes uendret på 0,5 prosent og at oppkjøpsprogrammet forblir på 375 billioner britiske pund.

- Referatet fra møtet i desember tyder på at det er liten stemning for å begynne å heve renten nå som inflasjon faller på grunn av oljeprisfallet, selv om dette antas å være et forbigående fenomen.

Seniorøkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken Capital Markets venter fredag at industriproduksjonen i Norge har falt med 0,5 prosent i desember.

- Som antydet i SSBs industribarometer for 4. kvartal, har antakelig aktiviteten blitt trukket vesentlig ned av oljerelatert virksomhet... På den andre siden rapporterte produsenter av tradisjonelle eksportvarer om bedrede forhold som følge av kronesvekkelsen, skriver hun.

LES OGSÅ: - Optimisme i norsk industri

Her er ukens aksjetips

Entra-sjefen går til Lindorff

Fredriksen-rederi utsetter levering av to skip  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.