I løpet av måneden ble det skapt 230.000 jobber, ifølge statistikken som ble lagt frem onsdag.

På forhånd var det ventet en vekst på 220.000 nye arbeidsplasser, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

I september var veksten på 225.000 nye jobber, ifølge reviderte tall. Opprinnelig ble det rapportert om en vekst på 213.00 jobber.

Stort grunnlag

ADP-tallene regnes ut fra lønnsstatistikker fra rundt 400.000 bedrifter i alle de private næringene i USA. Totalt består datagrunnlaget av rundt 24 millioner amerikanske arbeidstagere.

ADP-rapporten slippes onsdagen før myndighetenes offisielle jobb-rapport legges frem, vanligvis den første fredagen hver måned.

Rapporten fra ADP blir ofte benyttet som en indikasjon på utviklingen i privat sysselsetting i den offisielle arbeidsmarkedsrapporten. Enkelte måneder har det likevel vist seg at det kan være til dels store forskjeller i utviklingen i privat sysselsetting i de to rapportene.

Før fredagens rapport er det ventet at myndighetenes tall vil vise en oppgang på 223.000 jobber i privat sektor, ifølge Bloomberg News.

I tillegg til utviklingen i privat sysselsetting inneholder også myndighetenes rapport samlet endring i sysselsettingen i offentlig og privat sektor. Samlet er det ventet at sysselsettingen utenom jordbruket vokste med 232.000 personer i oktober.

Les også:
Nå har de kræsjtestet Tesla
Siv Jensen-forslag kan bli kroken på døren for skobutikken faren hennes startet
Ellevte måned på rad med boligprisoppgang

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.