Arbeidskraftundersøkelsen (aku) – viste sesongjusterte tall med tre måneders glidende gjennomsnitt at ledigheten var på 124.000 personer i mars 2017, tilsvarende en ledighetsrate på 4,5 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Byrået sier oppgangen i arbeidsledigheten er «klart innenfor feilmarginen». 

Det var på forhånd ventet en ledighet på 4,3 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Arbeidskraftundersøkelsen publiseres nye tall hver måned, men tallene som publiseres er ikke rene månedstall. Tallene er gjennomsnitt av tre måneder for å redusere utvalgusikkerheten.

Stabil sysselsetting

De sesongjusterte tallene viser at antall sysselsatte var 2.644.000. I prosent av befolkningen var sysselsettingen 66,8. Ifølge SSB har det siden årsskiftet 2014/2015 bare vært små endringer i tallet på sysselsatte. I denne perioden økte befolkningen i aldersgruppen 15–74 år, og dermed har sysselsettingsprosenten gått ned, fra 68,5 prosent i januar 2015 til 66,8 prosent i mars 2017. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sætre: – Dette kommer til å gi oss god avkastning
Dette er Statoils nye Hololens briller, som blant annet gjør det mulig å plassere virtuelle objekter i den virkelige verden.
01:16
Publisert: