Flere hundre tusen kunder er rammet av banktrøbbel fredag, etter at både nettbank og telefonbank i Eika gruppens banker er nede. Storebrand er også rammet. 

Kjernebanksystemene til både til Storebrand og Eika-alliansen blir levert av det danske selskapet SDC, ifølge digi.

– Vi jobber på spreng med å løse problemene, sier informasjonsdirektør Sigurd Ulven i Eika Gruppen til Dagens Næringsliv klokken 14.20 fredag ettermiddag. 

Han opplyser at nettbank og mobilbank er nede, mens debetkort vil virke for de fleste kundene. Kredittkort er ikke berørt. 

Trøbbel i flere dager

Det var digi.no som først meldte om banktrøbbelet. Fredag morgen kunne nettavisen melde at Eika-bankene hadde tekniske problemer torsdag. Ifølge Ulven fungerte løsningene igjen etter en stund i går kveld, men så dukket problemene opp igjen.

– På morgenkvisten fredag falt det ned igjen, sier informasjonsdirektør Ulven til digi.no.

Digi skriver også at de har mottatt tips fra irriterte bankkunder som forteller om store problemer også forrige søndag, i tillegg til flere dager denne uken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.