Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve vil endre sin fremtidsguiding før sentralbanken beslutter å sette opp rentene. En ny guiding betyr imidlertid ikke nødvendigvis at rentene vil bli satt opp i løpet av noen møter.

Det fremgår av manuskriptet til sentralbanksjef Janet Yellens halvårlig møtet til Senatet tirsdag, ifølge Bloomberg News.

Endret guiding betyr at en renteheving er mulig på ethvert møte som følge av bedrede økonomiske forhold.

Yellen sier videre at inflasjon og lønnsvekst forblir for lav til tross for at arbeidsmarkedet bedres, og signaliserer at en endring i Feds renteguiding ikke vil bli låst til en tidsplan.

Sentralbanken gjentar at Fed lover å være tålmodig med å begynne å sette renten opp, noe hun videre utdyper betyr at rentekomiteen mener det ikke er sannsynlig at de økonomiske forholdene betinger en økning av rente de neste par møtene.

Hun gjentar videre at rentekomiteen ønsker å være «rimelig trygg» på at inflasjonen vil bevege seg tilbake mot sentralbankens mål.

Overfor politikerne i Senatet gir hun uttrykk for at en renteheving ikke trenger være berettiget det korte tilbdet. Samtidig peker hun på utenlandske forhold som en risikofaktor.

Hun forklarer også bruken av ordet "tålmodig", som hun utdyper å bety "noen møter", og at sentralbanken ikke burde "bli låst" til pengepolitikken, ifølge CNBC.

Selv om ordet "tålmodig" fjernes fra fremtidige uttalelser, betyr ikke det nødvendigvis at renteheving automatiske vil følge, påpeker Fed-sjefen.

Les også: Bombarderes av riggkanselleringer
Sterk servicevekst i USA
Optimisme-brems blant amerikanske forbrukere  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.