Storbanken HSBC, som står bak den private innkjøpssjefsindeksen for Kina, har nedjustert målingen for mai måned fra 49,7 til 49,4.

Dette tyder på at aktiviteten faller raskere enn tidligere trodd. Målingen er ment å ta pulsen på aktiviteten i kinesiske fabrikker.

- Det er for tidlig å si at bunnen er nådd, særlig i lys av en svakere eiendomssektor. Mangelen på bærekraftig fremdrift tilsier sterkere politisk støtte for økonomien. Vi forventer at lettelser i både penge- og finanspolitikken i løpet av de kommende månedene, sier sjeføkonom for Kina hos HSBC, Hongbin Qu.

HSBC-målingen er mer negativ enn den offisielle innkjøpssjefsindeksen fra Kina. Underlagsmaterialet viser imidlertid en bedring i eksportordrene.

Aktiviteten i den kinesiske serviceindustrien er høy, ifølge en rapport fra National Bureau of Statistics som kom i dag.

Målingen endte på 55,5 i mai – opp fra 54,8. En måling på over 50 betyr vekst, mens et tall lavere indikerer en nedgang.

Les også:
Asia i dag: Lanserer Abenomics ver. 2.0  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.