Eksporten i Norge var på 65,7 milliarder kroner. Importen var på 66,9 milliarder kroner i september. Det viser ferske tall fra SSB.

Handelsunderskuddet drives av lav eksport av naturgass og råolje kombinert med høy import. Dette er første gang det er et handelsunderskudd i Norge siden november 2017.

Import på 66,9 milliarder kroner er den tredje høyeste importen registrert i en enkeltmåned noen gang, skriver SSB.

Eksporten holder seg relativt stabil i september sammenlignet med de tre siste månedene, men har falt markant siden starten av året.

Både eksporten av gass og olje falt i september. Sammenlignet med samme måned fjor var nedgangen på 68,4 prosent for naturgass, og 18,8 prosent for råolje. Oljeprisen var ved utgangen av september i fjor på over 80 dollar fatet. Siden har oljeprisen falt med rundt 30 prosent, og handles nå til under 60 dollar fatet.

Fastlandseksporten opplevde imidlertid en økning, og var 4,6 prosent høyere enn i september i fjor. Eksporten av fisk har økt med 12,3 prosent på ett år.

Forrige måned hadde Norge hadde handelsoverskudd på over fem milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.