Konsumprisene steg markert i USA for andre måned på rad i mai, melder MarketWatch tirsdag.

På sesongjustert basis steg inflasjonen 0,4 prosent i forrige måned, som er det høyeste nivået siden høsten 2012, fremgår det av tall fra amerikanske arbeidsmyndigheter.

De siste tolv månedene har konsumprisene steget 2,1 prosent, mens for bare åtte måneder siden var prisveksten på kun 1,0 prosent, ifølge MarketWatch.

I mai økte energiprisene med 0,9 prosent mens matvareprisene seg 0,5 prosent. Øvrige delkategorier var også opp.

Kjernekonsumprisindeksen, som er ekslusiv matvare- og energikostnader, steg med 0,3 prosent. Det er den største økningen siden august 2011.

Det var på forhånd ventet en oppgang på 0,2 prosent både i den generelle konsumprisutviklingen og i kjerne, ifølge MarketWatch.

Den inflasjonsjusterte timeønnen falt imidlertid 0,2 prosent i mai ettersom konsumprisoppgangen var høyere enn lønnsoppgangen. Reallønnen har falt 0,1 prosent i de tolv siste månedene, som innvirker negativt på amerikanske forbrukeres evne til å øke forbruket og derigjennom få fart på økonomien.

Les også:
Baksaas: - Krevende situasjon i Thailand
Dollar-styrkelse før Fed-møte
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.