Har vi en boligprisboble i Norge, eller har vi det ikke?

Eksperter og forståsegpåere har lenge slått hverandre i hodet med argumenter for begge synspunkter.

Investor Ola Mæle er imidlertid krystallklar på at det i hvert fall ikke er noen boligboble i Oslo, Akershus og Stavanger.

- Ingen skal komme og fortelle meg at det er noen boligboble i disse områdene, det er bare tull. Derimot vil det bli en helt annen situasjon i områdene som fraflyttes, og der kan det komme prisfall, sier Mæle til Finansavisen.

"Local business"

Mæle sier til avisen at kvadratmeterpriser som passerer 100.000 kroner på Tjuvholmen og at det finnes svindyre villaer på Vinderen, er like uinteressant som formuesskatten.

- Hva som skjer i noen små områder med noen få beboere, betyr absolutt ingenting, sier Mæle til Finansavisen. Han utdyper overfor avisen at boligmarkedet er ekstremt "local business", og viser til at kvadratmeterprisene faller 40.000 kroner på noen hundre meter, og at gjennomsnittstall strengt tatt bare er for sjeføkonomer og Statistisk sentralbyrå.

Etter flere overtalelser går Mæle likevel med på å gi en prisprognose til Finansavisen for hele det norske boligmarkedet. Han tipper boligprisene vil legge på seg syv prosent i 2013, mens de 17 markedsaktørene som avisen har forespurt i snitt spår en oppgang på 6,2 prosent.

Les også: Tenketank advarer mot norsk boligboble

Forvent en ubehagelig slutt på boligboblen i Norge


Mye høyere pris- enn lønnsvekst: - Det kan ikke fortsette slik


Dette er Norges kvadruppel-vaksine mot boligkrakk

Denne toroms-leiligheten gikk for 860.000 kroner over prisantydning


- Boligen gjør deg aldri mer rik
(2010)
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.