Toromsleiligheten på 56 kvadratmeter på Torshov i Oslo har riktignok et rålekkert bad og flere eksklusive detaljer, men ligger like ved ring 2 i Marcus Thrane gate og er uten balkong.

Likevel sto folk i kø for å sikre seg boligen.

- Det var helt vilt. Vi hadde 50 på liste og et tosifret antall budgivere etter visning. Til slutt endte prisen på 3.012.705 kroner totalt - hele 860.000 over prisantydning, sier partner/eiendomsmeglerfullmektig MNEF Anders Wekre hos Ihus Torshov til DN.no.

Prisantydningen var på 1.690.000 kroner, i tillegg til fellesgjelden på 462.705 kroner. Kjøper måtte ut med 2.550.000 pluss fellesgjeld.

- Har selgeren hatt griseflaks, er prisantydningen skivebom, eller er det desperat mangel på små leiligheter i dette området?

- To lignende leiligheter ble nylig solgt i samme borettslag, for omtrent samme pris som prisantydningen på denne leiligheten. Så jeg vil ikke si at prisantydningen er feil, sier Wekre.

- Beliggenheten for boligen er nok for mange ikke et førstevalg, men på grunn av mangel på boliger ute i markedet, får man i dette tilfellet veldig god oppmerksomhet. Svært mange boligkjøpere er villig til å strekke seg langt for å få en innflytningsklar leilighet, samtidig som at vi i dette tilfellet kan vise til flere eksklusive detaljer. Mange par har også gått ned fra treromskriteriet for å få en bedre toroms. Man har dermed to inntekter som bidrar til å presse prisen på nettopp toromsleilighetene betydelig opp, forklarer eiendomsmegleren.

Får mye oppmerksomhet i rolige tider
- Dessuten er det så mange som nå ønsker å vente til januar med boligsalget, så det er ikke så mye å klikke på for tiden, legger han til.

- Man må ikke være redd for å selge like før jul, og heller ikke i fellesferien i juli - slik mange har for seg. Tvertimot vil jeg råde folk til å selge bolig på disse tidspunktene. Da får de jo mye mer oppmerksomhet, siden det ligger så få leiligheter ute i markedet. Og da kan prisen ende opp med å bli høy, slik man ser i dette tilfellet, sier Wekre.

- Ja, for beliggenheten til denne leiligheten - like ved ring 2 - er vel ikke akkurat superattraktiv?

- Beliggenheten kunne ha vært hyggeligere, jeg er enig i det, medgir megleren.

Leiligheter drar ifra
Boligprisene falt med 0,1 prosent i november sammenliknet med oktober, viser boligprisstatistikken som er utarbeidet av analysesbyrået Pöyry på vegne av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF). Men byer og pressområder drar ifra.

- Prisutviklingen i november arter seg svært forskjellig for de ulike boligtypene, noe som bekrefter en mer langsiktig tendens. Mens eneboliger og delte boliger har hatt en relativt moderat prisutvikling så langt i år, har leiligheter hatt en betydelig prisvekst i samme periode. Dette illustrerer et boligmarked med fortsatt stigende boligpriser i de store byene og pressområdene, mens andre steder i landet er prisutviklingen mer moderat, sa nestleder Leif J. Laugen i EFF igår.

Les mer: Leiligheter drar fra i prisgaloppen

Les flere boligsaker her: Boligprisene doblet siden 2000

- Det kan ikke fortsette slik

- Det er ingen boligboble i Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.