I ukens episode av Mandagsmøtet er tidligere statsminister og KrF-politiker Kjell Magne Bondevik med for å gi råd til Erlend, som straks er ferdig med mastergrad i samfunnsvitenskap, og lurer på hvordan han skal legge frem sin bakgrunn i søknad og cv.

Kjell Magne Bondevik. ---
Kjell Magne Bondevik. --- (Foto: Per Ståle Bugjerde)

Erlend har nemlig et år på bibelskole på cv-en. I tillegg har han jobbet mye i en frimenighet gjennom ungdomsårene og ved siden av studiene. Det har gitt ham mye erfaring innen ledelse og organisering, men han frykter at arbeidsgivere kan kvie seg for å ansette noen som har vært mye involvert i religiøst arbeid.

Risikoen er dessverre der. Bondevik er ikke imponert over det han kaller «sekulære fundamentalister» i arbeidslivet. DNs Eva Grinde må innrømme at hun kanskje har noen fordommer mot veldig religiøse mennesker. De har begge klare råd om hvordan han bør legge frem erfaringen sin for å ikke skremme arbeidsgivere. Men å lyve om bakgrunnen sin er uaktuelt.

Bonusråd: Bør Karine be om mer lønn når hun blir bedt om å påta seg mer ansvar og på jobben? Ukens Fasit gir svar.

Lytt her, eller finn Mandagsmøtet der du hører podkast til vanlig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.