Den sveitsiske investoren og forvalteren Marc Faber har i lange perioder - og mange ganger - vært svært skeptisk til det amerikanske aksjemarkedet.

For sitt ofte pessimistiske markedssyn fikk han derfor kallenavnet «Dr. Doom» (Dr. Undergang, red. anm.), en «tittel» han for øvrig deler med professor Nouriel Roubini.

Nå er Marc Faber ute med nye markedskommentarer, og du gjettet riktig, negative sådanne.

Faber, utgiver av publikasjonen Gloom, Boom & Doom Report, sier til CNBC at som bevis på at aksjemarkedet i USA er i trøbbel, så trenger man ikke se lenger enn til presidentkandidatene i USA.

- På vei mot årsskiftet og neste år trenger jeg bare å se på presidentkandidatene så vet jeg at jeg må være «bearish». Det er synd at et land som vårt bare klarer å frembringe kandidater som dette, sa Faber til CNBC.

«Overhypet»

Faber har flere ganger de siste par årene spådd krasj i det amerikanske aksjemarkedet uten at det har skjedd så langt. Bortsett fra presidentkandidatene er han ifølge CNBC bekymret over økonomisk avmatning i Kina, fallende valutakurser og usikkerhet i obligasjonsmarkedet på grunn av mulig renteøkning i USA.

Men han tror fortsatt kursene på Wall Street er lavere ved årsslutt enn de er i dag.

- Det amerikanske aksjemarkedet er «overhypet» og dyrt når vi ser på verdsettelsen i et historisk perspektiv, skriver Faber på sine egne sider marcfabernews.com.

Der gir han også uttrykk for at råvareprisene vil fortsette nedgangen enda en stund, men ikke til evig tid. Mest tro har han på gull, sølv og platina.
 

Les også: Apple-fall på tung børsdag i USA

 
Verdensbankens sjeføkonom ber USA utsette renteheving

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.