Sjeføkonomen i Verdensbanken, Sjeføkonom Kaushik Basu advarer om at den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve, risikerer å utløse «panikk og forvirring» i fremvoksende markeder hvis den velger å heve renten på sitt septembermøte.

Det skriver Financial Times onsdag.

Basu ber Federal Reserve om å avvente til verdensøkonomien er på tryggere grunn.

Økende usikkerhet om veksten i Kina og den innvirkning på verdensøkonomien, betyr at en Fed-beslutning på møtet 16.-17. september om å heve renten, ifølge Basu vil få negative konsekvenser.

Hans advarsel kommer etter lignende vurderinger fra Det internasjonale valutafond (IMF), som også i økende grad er blitt bekymret for de mulige følgene av en renteheving i september.

- Jeg tror ikke at Fed-hevingen i seg selv vil skape en større krise, men den vil forårsake en viss umiddelbar turbulens. Det er den samlede effekten av de seneste to ukenes dårlige nyheter. Midt oppe i dette vil en renteheving føre til noe panikk og forvirring, sier Kaushik Basu til avisen.

Les også på DN.no:

Asia i dag: Børsfest underveis i Asia

British Airways-fly tok fyr under avgang i Las Vegas  

Her er Finlands knalltøffe krisetiltak

Se DNTV:

Får Eggen og «Drillo» på laget

Får Eggen og «Drillo» på laget
Fotballlegendene Egil Dillo Olsen og Nils Arne Eggen troppet tirsdag opp på Voldsløkka i Oslo for å spille inn reklamefilm for magasinet Josimar. Sammen med reklamebyrået Heisolt stiller de opp gratis for å fronte det norske nisjetidstidsskriftet.
01:57
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.