Juul Labs opplevde lenge voldsom vekst, og hadde en omsetning på to milliarder dollar i 2019, samtidig som økt bekymring for unges bruk av e-sigaretter førte til strengere regulering av markedet, skriver Bloomberg.

Nå vil selskapet trekke seg helt ut av Sør-Korea og kutte aktiviteten i Frankrike, samtidig som de kutter 900 jobber – tilsvarende en tredjedel av arbeidsstyrken. Bloomberg siterer en anonym kilde «med kjennskap til selskapets planer».

Mens selskapet fremdeles vokste, ansatte det på det meste 300 nye i måneden, men kuttet 650 jobber i slutten av 2019.

Ifølge Bloomberg skal planene for kutt presenteres under et allmøte i løpet av tirsdag, lokal tid.

I tillegg til å kutte mengden ansatte, planlegger Juul å flytte hovedkontor fra San Francisco til Washington, D.C., etter å kjøpt en dyr kontorbygning i San Francisco.

DN har tidligere omtalt bekymringen for den økte populariteten til e-sigaretter, som i USA er blitt omtalt som en epidemi.

Juul Labs sigarettgiganten Altria Group, med sin andel på 35 prosent, som største eier, tidligere kjent som Philip Morris, som blant annet produserer Marlboro-sigaretter. Ifølge Bloomberg har Altria Group nedskrevet verdien på Juul Labs to ganger, og verdsatte det i januar til 4,2 milliarder dollar. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.