Over de siste 20 årene har Aziz-brødrene bygget opp Bislett Kebab House til å bli en av hovedstadens største fastfood-kjeder. Inntektene økte ytterligere 19 prosent i 2018 og dermed bikket omsetningen for kebabkjeden 125 millioner kroner.

Prisen for en liten kebab er på 72 kroner hos Bislett Kebab House. Omsetningen tilsvarer dermed et salg av drøyt 1,7 millioner kebab, eller drøyt to og en halv kebab per år for hver av Oslos innbyggere.

Den kraftige veksten til Aziz-brødrenes kebabkonsern danner en markant motstrøm til sunnhetsbølgen som ellers har preget mye av restaurantbransjen i Oslo. Selv om du fortsatt må se langt etter pokè-bowls og råkostwraps hos Bislett Kebab House, forsøker kebabkjeden å kaste seg på den grønne bølgen.

Kjeden selger nå blant annet vöner-kebab (vegan-döner) og grønnsakskebab, samt den velkjente falafelen.

89 millioner i overskudd

I tillegg til at Aziz-brødrene og Bislett Kebab House har vokst år for år, har gründerne også klart å opprettholde god lønnsomhet. Samtidig som omsetningen har økt fra 80 til 126 millioner kroner, har resultatmarginen før skatt ligget stabilt på rundt 22 prosent.

Det samlede overskuddet før skatt er på 89 millioner kroner over de siste fire årene.

DN kom onsdag ikke i kontakt med daglig leder Tariq Aziz i Aziz Invest.

I alle år har Aziz-brødrene pløyd overskuddene tilbake inn i kebabkonsernet, men for 2018 åpner de for første gang familiens sparegris.

Eierne i Aziz Invest tar for fjoråret ut et utbytte på 4,5 millioner kroner. Det gir hver av de fem brødrene 900.000 kroner hver.

Resten av overskuddet holdes som tidligere år tilbake i konsernet som egenkapital, og den bokførte verdien eser i 2018 ut til nær 119 millioner kroner.

Store eiendomsverdier

Aziz-brødrene sitter imidlertid også på en rekke attraktive eiendommer der reell markedsverdi med all sannsynlighet overstiger de bokførte verdiene som ved utgangen av 2018 var på drøyt 105 millioner kroner.

– Dette er en imponerende liste, sa Anders Langtind i Privatmegleren til DN i 2017 da avisen ba ham om å verdivurdere eiendomsverdiene i BKH-konsernet.

Eiendomseksperten anslo verdien til opp mot 300 millioner kroner.

I 1995 startet brødrene Tariq og Nasir den første BKH-restauranten i Pilestredet i Oslo sentrum. Siden den gang har tre andre brødre også kommet inn på eiersiden, og de fem eier nå 20 prosent hver av morselskapet Aziz Invest as.

Norges største

Det siste året ha Bislett Kebab House åpnet to nye spisesteder på henholdsvis Lillestrøm og Lørenskog, og kjeden består dermed av ti restauranter.

I 2017 åpnet Aziz-brødrene det som med stor sannsynlighet er Norges største kebabsjappe i en nedlagt Rema 1000-butikk på Kalbakken i Oslo. 2018 var spisestedets første hele driftsår, og regnskapet viser at kebab-gründerne allerede har fått sving på driften.

Kalbakken-restauranten omsatte i fjor for 21,9 millioner kroner, og overtar dermed tronen som det mest innbringende spisestedet i Bislett Kebab House. Til tross for at restauranten breier seg ut over rundt 800 kvadratmeter, viste resultatet et overskudd før skatt på 684.000 kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.