Blommenholm Industrier ønsker å kjøpe opptil 3,6 millioner A-aksjer i Schibsted, opplyses det i en melding tirsdag ettermiddag. Med dagens sluttkurs tilsvarer dette aksjer for 892 millioner kroner, og representerer omtrent 3,5 prosent av aksjekapitalen i mediekonsernet.

Blommenholm Industrier er største Schibsted-eier, med 25 prosent av aksjene. Selskapet kontrolleres av Tinius-stiftelsen, opprettet av Schibsted-arving Tinius Nagell-Erichsen for å forvalte eierskapet.

Meglerhuset Arctic er engasjert i oppkjøpet av aksjer som allerede eksisterer i markedet, og der Blommenholm tar forbehold om at det nøyaktige antallet som skal kjøpes kan endre seg.

DN har vært i kontakt med Kjersti Løken Stavrum som er styreleder i Blommenholm Industrier og administrerende direktør i eierstiftelsen Tinius. Hun vil ikke kommentere saken, og viser til det som fremgår av børsmeldingen.

Det er planlagt for at prosessen skal sluttføres innen børsen åpner i morgen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.