En 64 år gammel kvinne er mistenkt for systematisk å ha svindlet til seg 111 millioner danske kroner, rundt 140 millioner norske, over de siste 16 årene, skriver Extrabladet. Det var E24 som først omtalte saken.

Kvinnen har vært ansatt i Socialstyrelsen, som tilsvarer Nav.

Brukte Danske Bank

Konfidensielle dokumenter fra Barne- og sosialdepartementet som Ekstra Bladet har fått tilgang til avslører at kvinnen brukte Danske Bank til å overføre pengene.

«I forbindelse med en intern kontroll ble styret oppmerksom på at det var utbetalt større beløp til en konto som etter Danske Banks opplysninger tilhører en privatperson. Socialstyrelsen begjærte på bakgrunn av det bankbilag og loggfiler med henblikk på å identifisere både transaksjonene og den medarbeideren som har gjennomført dem», heter det i dokumentene.

– Banken skal reagere

Saken kommer ikke på et heldig tidspunkt for ledelsen i Danske Bank som allerede håndterer den gigantiske hvitvaskingskandalen der 2000 milliarder kroner er blitt sluset igjennom bankens estiske filial gjennom mistenkelige transaksjoner.

– Det er slettes ingen tvil om at banken skal reagere hvis en statlig ansatt plutselig begynner å motta så betydelige pengebeløp, for det er snakk om usedvanlig mistenkelige transaksjoner som banken hurtig skal undersøke. Spesielt hvis beløpene overføres fra hennes arbeidsgiver, sier hvitvaskingekspert Jakob Dedenroth Bernhoft, som er direktør for Revisorjura.dk.

Danske Banks pressesjef Kenni Leth har ikke ønsket å kommentere den konkrete saken overfor Extrabladet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Området har vært ingenmannsland siden 1986
Nå satses det for fullt. - Vi tror denne dagen vil åpne en ny epoke.
01:16
Publisert: