A.P. Møller Holding mener det er nødvendig med ekstraordinære og omfattende endringer for gjenopprette tilliten til Danske Bank etter hvitvaskingskandalen i Estland. Derfor kaller det inn til en ekstraordinær generalforsamling i Danske Bank for å gjøre utskiftninger i styret.

Både styreleder Ole Andersen og lederen for styrets revisjonskomité Jørn P. Jensen vil gå av i forbindelse med den ekstraordinære generalforsamlingen, melder Danske Bank i en melding.

Schibsteds toppsjef Rolv Erik Ryssland og Carol Sergeant vil bli sittende til generalforsamling i mars 2019, men vil ikke stille til gjenvalg.

Nominerer egen sjef

I meldingen står det følgende:

«Etter samtaler med flere store aksjonærer, og i lys av bankens nåværende situasjon, har styret diskuterte den fremtidige sammensetningen av styret og er enige om at ekstraordinære og omfattende endringer er nødvendig som en del av prosessen i å gjenopprette tilliten til alle bankens aksjonærer».

A.P. Møller Holding har nominert sjefen for Organisation for erhvervslivet, Karsten Dybvad, og informasjonssjef Jan Thorsgaard Nielsen i A.P. Møller Holding som nye styremedlemmer.

Styret støtter begge de to nominasjonene.

Leter fortsatt

–Både styremedlemmene og jeg deler A.P. Møller Holdings syn om at det er nødvendig å avklare det fremtidige lederskapet og sammensetningen av styret så snart som mulig.

Den ekstraordinære generalforsamlingen skal avholdes innen to uker.

Ifølge meldingen har styret allerede startet letingen etter to styrekandidater til å ta over etter Ryssland og Sergeant i mars 2019. Det meldes også om at styret forsatt leter etter en permanent administrerende direktør til Danske Bank.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs kommentator om mellomvalget i USA: —Dette er det eneste sikre vi kan si om resultatet i natt
Kjetil Wiedswang forklarer hvorfor man må over 50 år tilbake for å finne tilsvarende.
01:20
Publisert: