McKinsey-topp tar oppgjør med eget selskap om kvinneandel: - Her har vi feilet

Hos fire store konsulentfirmaer med kontor i Norge er det kun én kvinne blant 29 partnere. – Vi må se oss i speilet og starte å ta vår egen medisin, sier McKinseys mageårige toppsjef Dominic Barton.

McKinseys toppsjef mener mange selskaper sliter med likestilling i ledelsen. – Vi kan ikke endre meritokratisystemet selv om man er kvinne. Da vil jeg bli hengt fra takene. Det har jeg blitt fortalt like tydelig som et slag i hodet: Ikke promoter oss raskere bare fordi vi er kvinner. Det vil de ikke, sier Dominic Barton (til venstre), her med partner Frithjof Norman Lund på Oslo-kontoret.
McKinseys toppsjef mener mange selskaper sliter med likestilling i ledelsen. – Vi kan ikke endre meritokratisystemet selv om man er kvinne. Da vil jeg bli hengt fra takene. Det har jeg blitt fortalt like tydelig som et slag i hodet: Ikke promoter oss raskere bare fordi vi er kvinner. Det vil de ikke, sier Dominic Barton (til venstre), her med partner Frithjof Norman Lund på Oslo-kontoret.Foto: Per Ståle Bugjerde
Publisert 2. November 2018, kl. 19.56Oppdatert 11. December 2018, kl. 10.56