Det svenske finanstilsynet, Finansinspektionen (FI), kom i dag med nytt kapitalkrav til betalingsgiganten Klarna. Det melder Dagens industri. Beslutningen kommer som følge av at det er gjennomført nye stresstester i bankmarkedet og endrede kapitaldekningsregler i EUs bankpakke.

Klarnas tidligere kapitalkrav utgjorde 10,55 prosent av det risikovektede eksponeringsbeløpet, som ved utgangen av første halvår i år tilsvarte om lag 5,3 milliarder kroner.

Det nye kapitalkravet fra FI er på 18,83 prosent, som ved årsskiftet i år ville tilsvart nesten 9,5 milliarder kroner.

— Dette er en betydelig økning, sier Karin Lundberg, leder for bankområdet i FI, til Dagens industri.

Klarna varsler at de ikke aksepterer det nye kravet, og vil ta det til retten. Klarna krever av det svenske finanstilsynet senker kravet til risikovektet eksponeringsbeløp fra 7,5 prosent 0,5 prosent.

De nye kravene skulle ifølge Dagens industri tre i kraft i disse dager. Betalingsgiganten ber om utsettelse til 12. november.

Klarna er verdsatt til om lag 365 milliarder kroner og sikter på børsnotering i 2022. Som DN tidligere har omtalt kan flere av selskapets ansatte smile hele veien til banken, på grunn av et lukrativt opsjonsprogram.

Tirsdag ble det også klart at Klarna og Stripe, to av verdens største finansteknologi-selskaper, skal samarbeide om en «kjøp nå, betal senere»-tjeneste. Det skriver CNBC. Sistnevnte er verdens største finans-tech-selskap og er verdsatt til nesten 800 milliarder kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.