Et betydelig antall DNB-kunder har opplevd å bli trukket dobbelt, melder DNB torsdag. Og kunder som i går fikk ryddet opp i lignende problemer, opplever at pengene deres igjen forsvinner ut fra kontoen.

– Basert på innringningene vi får fra kundene, er det klart det er mange, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB om omfanget.

Etter kjøp blir reservasjoner ført opp flere ganger. Når tranaksjonen så gjennomføres, står den ene reservasjonen fortsatt der. Dermed blir den disponible saldoen lavere og kundene opplever det som at man blir trukket dobbelt.

DNB jobber med å finne årsaken til feilen og melder torsdag ettermiddag at de ikke skal være fare for at nye transaksjoner skal legge seg dobbelt.

– Vet dere mer om årsaken?

– Nei. Problemet ligner på problemet fra i går. Vi leter etter rotårsaken for å løse dette, sier Dalsbø.

«Kunder behøver ikke å kontakte oss om dette da vi identifiserer feilene og korrigerer så fort det lar seg gjøre», skriver DNB på sine nettsider.

Ryddet opp, så forsvant pengene igjen

Også onsdag opplevde DNB-kunder å betale dobbelt opp.

– Disse problemene ble rettet på ettermiddagen. Da var situasjonen normalisert og vi hadde en oppryddingsjobb av manuelle transaksjoner. Rundt midnatt begynte en god del kunder å rapportere at de opplevde problemer, sier Dalsbø.

– Er alle dobbeltbetalingene fra i går ryddet opp i?

– Problemet er at de var ryddet opp i, så ser vi at noen av dem er blitt feil igjen. Kundene melder tilbake at de fikk pengene tilbake på konto, så forsvant pengene rundt midnatt ut igjen. Det er frustrerende både for kundene og oss, sier Dalsbø.

– Kan dere garantere at kundene til syvende og sist vil få pengene sine tilbake?

– Ja, kundene vil på pengene sine på konto, det er 100 prosent sikkert. Men vi kan ikke garantere akkurat når vi vil finne en løsning, sier Dalsbø.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.