DNB Markets er den eneste konkurrenten i DNs porteføljekonkurranse som gjør en endring denne uken, der meglerhuset tar inn Sbanken i sin portefølje.

– Tallene som kom på fredag, var litt bedre enn ventet i forhold til de underliggende trendene, der vi blant annet har fått en bedre lånevekst enn ventet, sier aksjestrateg Paul Harper om Sbanken.

På fredag presenterte Sbanken sine resultater for andre kvartal, der banken økte sine netto renteinntekter med 31,7 millioner kroner til 359,1 millioner.

– Vi har justert estimatene våre opp i takt med dette, og det er også konsensus blitt, etter en lengre periode med nedjustering, sier Harper.

Aksjekursen har den siste uken steget 1,80 prosent på Oslo Børs, og er klokken 12 mandag opp 1,67 prosent.

Venter på resultater

Harper trekker frem at prisen på aksjen ser relativt attraktiv ut, og at aksjen har en god inntjeningsvekst.

Forrige uke ble det ikke gjort noen endringer av noen av meglerhusene. Harper peker på at resten av resultatsesongen vil ha mye å si for markedstrendene fremover.

– De neste par ukene blir det rapporteringssesongen og FED-møte som blir de viktigste faktorene i markedet på kort sikt. Det blir antageligvis dette som vil sette trenden de neste månedene der det er relativt stille utenom rapporteringssesongen, sier han.

Samtlige meglerhus har nå kunstgjødselgiganten Yara i sine porteføljer. Selskapet legger frem sine tall for andre kvartal tirsdag morgen, men ingen av meglerhusene lar seg altså skremme av det.

DNB Markets beholder også Telenor i sin portefølje, et annet selskap som legger frem kvartalstall tirsdag.

«Mange som er bekymret»

Alfred Berg, som inntil nylig ledet DNs porteføljekonkurranse, taper ytterligere terreng denne uken etter å ha gått på en smell i Protector Forsikring. Aksjen falt 13,7 prosent i forrige uke etter at selskapet varslet at resultatet for andre kvartal ville bli svakere enn ventet.

Også denne uken er det Arctic som har truffet best med aksjevalgene, og forvaltningsselskapet øker dermed ledelsen i DNs porteføljekonkurranse.

Selv om det er sommerstille på børsen advarer aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets om at uforutsette hendelser kan gi større børsutslag på sommeren.

– På sommeren er det ofte ikke de store bevegelsene i markedet, men det er gjerne dårligere likviditet. Så hvis det skjer noen overraskelser, så kan det slå mer ut enn det ellers ville gjort. Det er mange som er bekymret for resultatsesongen nå, så det skal ikke mange skuffelsene til før investorer blir fristet til å sikre avkastningen som de har akkumulert hittil i år.

Til tross for bekymringene trekker Harper frem at et roligere marked også kan dempe sannsynligheten for et kraftig fall på børsen.

– Men når det ikke er «eufori» å spore, reduserer det noe av sannsynligheten for et større fall, sier Harper.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.