Det Wallenberg-dominerte svenske oppkjøpsfondet EQT skal være nær en etablering av et fjerde infrastrukturfond, med en oppkjøpskapital på 9 milliarder euro, over 85 milliarder kroner, ifølge di.se, som viser til ikke-navngitte kilder.

Ifølge di.se er ambisjonen å stenge fondet for nye innskudd i første kvartal neste år.

Når EQT stengte sitt tredje infrastrukturfond i 2017 var det på 4 milliarder euro, rundt 38 milliarder kroner.

Infrastrukturfondene har i likhet med selskapets øvrige fond investert tungt i bredbånds- og fiberselskaper. Det tredje infrastrukturfondet eier blant annet hollandske CAIW og Spirit Communications, basert i Sør-Carolina, USA.

I Norge eier EQTs infrastrukurfond blant annet bredbånd- og fiberselskapet Broadnet.

EQT eide også havneanlegget og oljeterminalen Mongstad på Nordvestlandet før den ble solgt til Stavangerselskapet Hitec Vision i mars i år, og har vært involvert i sportutstyrskjeden XXL og hagesenterkjeden Plantasjen, med flere.

EQTs tre første infrastrukturfond har gitt en internavkastning (IRR) på 15–20 prosent, ifølge di.se.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

-Den største elbilnyheten akkurat nå
02:08
Publisert: