Evry vil gjennomføre en rekke tiltak for å øke lønnsomheten. Tiltakene ventes å gi en årlig kostnadsreduserende effekt på 400 til 500 millioner kroner, skriver TDN Finans.

Evry har foretatt en grundig gjennomgang av kostnadene i selskapet og konkluderer med at kostnader og utgifter er for høye.

– For å nå målet om å bli Nordens ledende virksomhet på IT-tjenester, må vi styrke vår konkurranseposisjon og øke lønnsomheten, sier konsernsjef Björn Ivroth i Evry til NTB.

De vil dermed intensivere tidligere annonserte kostnadsreduserende tiltak, samt iverksette nye tiltak.

Evry vil fullføre kostnadsreduksjonsprogrammet som ble varslet i 2013, samt realisere synergier i Norge og Sverige. Selskapet vil videre redusere antallet juridiske enheter og redusere salgs- og administrasjonskostnadene.

Tiltakene som er beskrevet vil berøre rundt 500-550 årsverk i Norge og Sverige.

Avsetninger knyttet til restruktureringen er estimert til 260-320 millioner kroner, og vil bli bokført i tredje og fjerde kvartal 2015, opplyses det videre.

Les også:
- Dette ser ikke spesielt bra ut
NHH-professor: - Nordmenn bør tenke seg bedre om
Etter den søte kløe
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.