Analytiker Teodor Sveen-Nilsen justerer opp kursmålet på Equinor-aksjen fra 400 til 460 kroner per aksje i en fersk analyse onsdag – en oppjustering på 15 prosent og klar «kjøp»-anbefaling.

Henter inn Onkel Skrue

Sveen-Nilsen begrunner de bedrede utsiktene særlig med en økende gasspris, og mener det vil løfte forventet inntjening per aksje (EPS) med 39 prosent i 2022 og 70 prosent i 2023. Det er sammenlignet med hans tidligere estimater.

For å understreke poenget har Sveen-Nilsen lagt ved bilde i analysen av Onkel Skrue som bader i penger, og han har følgende bildetekst; «Equinor ved utgangen av 2022». Han viser til at pengebingen i Equinor vokser raskt, og dersom han får rett i estimatene, vil netto kontantbeholdning utgjøre halvparten av markedsverdien ved utgangen av 2022.

Ny topp

Onsdag nådde Equinor-aksjen en ny toppnotering noen sinne da kursen passerte 400 kroner per aksje. Aksjen stengte opp 1,95 prosent, tross fallende oljepriser, og ble omsatt til 404,2 krone per aksje.

Før børsåpning torsdag har oljeselskapet en markedsverdi på 1283 milliarder kroner. Det er en oppgang på 124 prosent på ett år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.