Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe (24) og kompanjongen Mats Østgaard Pettersen (36) satser nå på utleie av bar- og restaurantlokaler gjennom selskapet MGM Eiendom. 

De to eiendomsinvestorene overtok i april i fjor alle aksjene i Solsiden as fra tidligere eier Piperviken as. Solsiden driver med fremleie og investering i restaurantlokaler på Solsiden i Trondheim. 

Årsregnskapet til MGM eiendom viser at selskapet har investert 43,7 millioner kroner i datterselskapet Solsiden as. 

Mats Østgaard Pettersen er styreleder i Solsiden, mens Gustav Magnar Witzøe er styremedlem og daglig leder. Selskapet har ingen ansatte. 

Økte resultatet 

I 2016 fikk Solsiden et årsresultat på 5,45 millioner kroner. Det er en betydelig oppgang fra 2015, da selskapet hadde et resultat på 3,76 millioner kroner. 

Økningen skyldes i hovedsak en oppgang i leieinntektene, kommer det frem i regnskapet. 

– Dette har igjen sammenheng med at alle lokalene har vært fullt utleid gjennom året og at dette har gitt positivt utslag på den omsetningsbaserte leien, heter det. 

På tide med nye eiere 

Solsiden as var inntil i fjor eid av Piperviken as, et investeringsselskap med tilhørighet i Oslo. Årsregnskapet til Piperviken viser finansinntekter på 45,4 millioner kroner, og selskapet skriver i sin årsrapport at «salg av datterselskapet Solsiden as var en vesentlig årsak til det positive resultatet».

Daglig leder Anne K. Koppang i Piperviken sier til DN at hun ikke ønsker å tallfeste transaksjonen med Witzøe-selskapet. 

– Vi har vært såpass lenge på Solsiden at vi følte det var på tide at noen andre overtok og utviklet det videre. Solsiden er blitt kjempebra, men ingen av oss bor i Trondheim. Vi har heller ikke drift der lenger, og har et ønske om å realisere og heller kunne bruke tid på andre prosjekter, sier Koppang.

Laksearving Gustav Magnar Witzøe. 
Laksearving Gustav Magnar Witzøe.  (Foto: Ole Morten Melgård)

– Engasjement til å utvikle området 

Koppang understreker at hun er glad for at Witzøe og Pettersen har overtatt eierskapet.

– De har engasjement til å utvikle området og bryr seg om byutvikling. 

Området Solsiden ligger ved Nedre Elvehavn i Trondheim. Restaurantlokalene vender ut mot Nidelvens utløp. Her ligger flere restauranter og barer, og området er blitt svært populært de senere årene. Eiendommene på Solsiden er eid av KLP Eiendom. 

DN har ikke lyktes å komme kontakt med Witzøe og Pettersen. 

Investert i teknologi 

Gustav Magnar Witzøe ble tidligere i år rangert som verdens tredje yngste dollarmilliardær, av Forbes. I 2015 hadde han en formue på nær ti milliarder kroner, ifølge ligningstall.  

Allerede i 2006 fikk han overført familieformuen fra faren, oppdrettspioneren Gustav Witzøe som bygde opp lakseimperiet Salmar på Trøndelagskysten.

Witzøe har investert i flere norske oppstartselskaper. I april ble det kjent at 24-åringen gikk inn med fire millioner kroner i selskapet Key Butler, som tidligere het Lotel. Han har også investert i bildedelingstjenesten Gobi.  (Vilkår)

Sauseskolen: Vaniljesaus
Hjemmelaget vaniljesaus.
01:19
Publisert: