Hovedaksjonær Havilafjord vil legge 49 prosent av aksjene i Fjord1 på børs for å skaffe nærmere to milliarder kroner, melder Nett.no og fredag.

Årsaken er at Per Sævik-familien og Havilafjord ønsker å kjøpe tilbake resten av aksjene i selskapet fra Sogn og Fjordane fylkeskommune.

Overfor NRK bekrefter administrerende direktør Dagfinn Neteland i Fjord1 planene, men presiserer at det foreløpig ikke er tatt noen avgjørelse.

- Det har pågått en vurdering en liten periode, og den vurderingen pågår fortsatt. Det kjenner jeg til. Men det er viktig å presisere at det ikke er tatt noen avgjørelse om å ta Fjord1 til børsnotering. Det ligger i styrerommet og styret har ikke hatt det oppe til vurdering, sier Neteland.

Gjennom selskapet Havilafjord kjøpte Sævik-familiens Havila Holding i august 26 prosent av aksjene i fergerederiet Fjord1 fra Sogn og Fjordane fylkeskommune. Dermed økte de eierandelen til 67 prosent.

Samtidig inngikk Havila en kjøpsopsjon for fylkeskommunens resterende 33 prosent fra 1. januar 2017, mens fylkeskommunen har rett til å kreve kjøpet gjennomført i 2019.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sjekk den rosa brannbilen
Hurums ordfører Monica Vee Bratlie og Anne Lise Ryel i Kreftforeningen presenterer den nye, rosa brannbilen som Hurum brannvesen har gått til anskaffelse av. Brannbilen skal synliggjøre den økte kreftfaren som følger med å jobbe som brannmann.
00:44
Publisert: