SEC (Securities and Exchange Commission), som regulerer verdipapirhandel i USA, ble i fjor utsatt for et hackingangrep, avslørte tilsynet onsdag kveld.

Hackingen kan ifølge SEC ha gitt grunnlag for gevinst i markedet gjennom ulovlig tilgang til innsideinformasjon, skriver blant andre New York Times.

Fikk tilgang

Selve hackingen skjedde altså i fjor, men først i august ble det oppdaget at «hendelsen» var utnyttet og at noen fikk tilgang til informasjon som ikke var offentlig kjent.

Systemet som ble hacket heter Edgar, og brukes av selskaper til å avlegge lovpålagte rapporter til tilsynet. Tilsynet får noen ganger informasjon selskapene ikke har offentliggjort, blant annet planlagte børsnoteringer i selskaper av en viss størrelse, skriver New York Times.

Meldingen fra tilsynet avslører ikke spesifikke selskaper som kan være rammet.

Hackere i aksjehandel

SEC fikk i juli kritikk fra et annet statlig tilsyn, for svakheter i informasjonssikkerheten. Tilsynet har sagt seg enig i kritikken og opplyser at de allerede har implementert noen av forbedringsforslagene.

Hvis hackere har slått seg sammen med lyssky elementer på børsen er det ikke første gang dette skjer. I 2015 gikk SEC til sak mot en gruppe aksjespekulanter som skal ha samarbeidet med ukrainske hackere for å stjele 150.0000 upubliserte pressemeldinger fra en rekke pressemeldingstjenester over en periode på fem år. 32 aksjehandlere og hackere ble anklaget for å ha tjent mer enn 100 millioner dollar på ulovlig handel. (Vilkår)