Møller-familiens investeringsselskap Katalysator gjorde i januar sin største investering noen gang gjennom kjøpet av 80 prosent av aksjene i industrikonsernet OneCo som omsetter for 1,8 milliarder kroner i året.

– Vi har et mål om å løfte omsetningen til tre milliarder innen 2023, sa OneCo-sjef Marvin Jensen til DN den gang.

Drøyt tre måneder senere kan målet allerede være nådd. For OneCo har nå inngått avtaler om å kjøpe den norske virksomheten til telekominfrastrukturselskapet Relacom.

– Relacom as er en stor aktør i det norske telekommarkedet, med nærmere 1100 ansatte og en årlig omsetning på rundt 1,7 milliarder kroner, skriver OneCo i en pressemelding.

Vil se utover Norge

Dersom konkurransetilsynet godkjenner transaksjonen vil det kombinerte selskapet dermed omsette for rundt 3,5 milliarder kroner.

– Det betyr at vekstmålet allerede er mer enn nådd med dette oppkjøpet ja, sier Jensen.

OneCo har ikke rukket å sette seg et nytt mål ennå, men selskapet vil nå også se etter muligheter utenfor landegrensene.

– Vi får med dette oppkjøpet det volumet vi trenger i Norge, og har da en størrelse som gjør det mulig å satse i de andre nordiske landene, sier Jensen.

Han påpeker at mange av Relacoms kunder har virksomhet i flere land, men understreker at det kun er den norske virksomheten OneCo kjøper.

Partene i transaksjonen ønsker ikke å gå ut med kjøpesummen.

Samfunnskritisk

Den største delen av Relacoms virksomhet er knyttet til driftsavtaler med eiere av telekomnett.

– Det dreier seg om drifting, feilsøking og vedlikehold av telekomnettverk, sier OneCo-sjef Marvin Jensen.

I tillegg har Relacom store prosjekter knyttet til utbygging av mobil- og fibernett.

– OneCo har som strategi å satse spesielt på samfunnskritisk infrastruktur, og oppkjøpet av Relacom passer veldig godt inn i dette bildet, sier Jensen.

Det er i dag lite overlapp mellom virksomhetene i de to selskapene og OneCo konkurrere sjelden direkte med Relacom i prosjektanbud. På grunn av oppkjøpets størrelse krever det like fullt godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

Vil satse på infrastruktur

Relacom as er per i dag en del av Relacom Group, med hovedkontor i Sverige.

Dersom oppkjøpet godkjennes legges det nå til rette for at Relacom blir en del av en større industriell satsing fra et av landets ledende familieeide investeringsselskap, Møller-familiens Katalysator som er en del av Aars-konsernet.

– Digitalisering og bærekraft står sentralt i samfunnsutviklingen og er også viktige satsingsområder for vårt investeringsselskap Katalysator. Med oppkjøpet av OneCo satte vi fart på vår satsing på samfunnskritisk infrastruktur som elkraft og telekom. Nå fortsetter vi satsingen gjennom OneCo sin overtagelse av Relacom, noe som vil styrke oss vesentlig på telekom sier Øyvind Schage Førde, eier og styreleder i Møller-familiens holdingselskap, Aars.

Etter planen skal Relacom fortsette som et eget selskap i OneCo-konsernet.

Aars er et av Norges mest kapitalsterke familieeide investeringsselskap og hadde ved utgangen av 2017 bokførte eiendeler verdt over 16 milliarder kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.