Pressetalsmann Rolf Nereng bekrefter at Kjell Inge Røkke (59) og kona Anne Grete Eidsvig (51) flytter fra hverandre, skriver Budstikka.

Ifølge avisen har Røkke overdratt en eiendom på Konglungen i Asker, Konglungveien 36, til Eidsvig.

Budstikka skriver at dette er naboen til parets nåværende bolig i Konglungfaret 12. Fremover vil ekteparet bo ved siden av hverandre, opplyser Nereng til avisen.

De to har over tid kjøpt opp en rekke eiendommer i Asker.

Ektepakt

I en tekstmelding til DN bekrefter pressetalsmannen at Røkke og Eidsvig flytter fra hverandre.

– Skilles de?

– Flytter ut er en riktig beskrivelse av status i dag, svarer Nereng.

Røkke og Eidsvig giftet seg i hemmelighet i Roma i 2004, ifølge VG. Noen år senere ble det inngått en ektepakt hvor Røkke overførte verdier for over 600 millioner kroner til sin kone, har avisen skrevet.

Dette innebar at hun fikk 17.648 aksjer i Røkkes familieselskap TRG. I fjor gjorde Røkke endringer i sitt private selskapssystem, og kjøpte ut Eidsvig for anslagsvis 400 millioner kroner.

Endringer i systemet

I Røkkes toppselskap The Resource Group (TRG) eide Anne Grete Eidsvig to prosent av aksjene. Dette selskapet ble i fjor innfusjonert i TRG Finance, et annet selskap Røkke eide 100 prosent.

TRG Finance skiftet deretter navn til The Resource Group (TRG) og selskapet som opprinnelig het The Resource Group (TRG) ble oppløst.

Ifølge dokumentene som forteller om fusjonen er det Røkke som eier 100 prosent av begge selskapene. Da fusjonen ble gjennomført hadde Eidsvigs TRG-aksjer en verdi på rundt 300 millioner kroner. Men ifølge ektepakten skal aksjene ha en minstepris på 400 millioner kroner, har VG tidligere skrevet.

Etter det DN forstår kjøpte Røkke ut ektefellen før fusjonen i TRG-systemet.

Aksjeposten har den siste tiden hatt en verdi på mellom 400 og 500 millioner kroner, basert på aksjekursen i Aker, som er den største og viktigste eiendelen i The Resource Group (TRG).

Tidligere livvakt

Eidsvig har en rekke styreverv i Røkke-relaterte selskaper, blant annet i stiftelsen Aker Scholarship, som finansierer studier for toppstudenter utenlands. Hun er fortsatt styremedlem i The Resource Group (TRG), selv om hun er kjøpt ut.

Anne Grete Eidsvig har tidligere vært i Den kongelige politieskorte, og var kronprinsesse Mette-Marits livvakt da kronprinsparet bodde i London. Hun var før dette i politiets hundepatrulje og har også deltatt i FN-oppdrag i Kosovo, har VG skrevet tidligere.

Røkke og Eidsvig har to barn sammen. (Vilkår)

Dette kommer sentralbanksjef Øystein Olsen garantert til å si i kveldens årstale
01:35
Publisert: